Közel egymilliót keresett a megyei tanács elnöke

Közel egymillió hrivnya fizetést kapott tavaly Mihajlo Rivisz, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke, s ezzel megelőzte valamennyi hasonló beosztásban lévő társát.

Az egyik online sajtókiadvány összevetette a tanácselnökök tavalyi vagyonnyilatkozatát, s ebből kitűnt, hogy Rivisz kétszer akkora bért kapott, mint a parlament elnöke vagy a miniszterelnök. Az egységes állami nyilvántartási rendszer szerint megyénk önkormányzatának vezetője 908 502 hrivnyát könyvelt el. A második legjobban kereső állami tisztségviselő a cserkaszi Olekszandr Velbivec volt a maga 804 976 hrivnyájával. A harmadik helyet 729 832 hrivnyával egy hölgy, a mikolajivi önkormányzat vezetője, Viktorija Moszkalenko birtokolja.

A legszerényebb apanázst a kárpátaljai származású, Lemberg megyei tanácselnök, Olekszandr Hanuscsin kapta, aki 271 972 hrivnyát vitt haza. Csak összehasonlításképp: Volodimir Grojszman hivatalos bére tavaly 443 430 hrivnyát, a Legfelső Tanács elnökének, Andrij Parubij bére pedig 498 322 hrivnyát tett ki. Hennagyij Moszkal, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás elnöke Rivisznél négyszer kevesebbel, 233 260 hrivnyával érte be, írja a zakarpattya.net.

A kiadvány megjegyzi, 2016-ban a tanácselnök még jóval szerényebb – 264 880 hrivnya – éves jövedelemmel rendelkezett. Hozzáteszi, egy gazdaságilag fejlett megyében, mely jóval nagyobb költségvetéssel rendelkezik, talán érthető mondjuk egy félmilliós fizetés, ám Kárpátalján, mely régió köztudottan évek óta állami dotációra szorul, ahol minden egyes millió aranyat ér, kissé kirívó a top juttatás.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó