A sokoldalú Beáta

A beregszászi Bonkaló Beáta a 6. számú általános iskola negyedikes tanulója. A kislány nagyon aktív: szaval, táncol, énekel. Arról nem beszélve, hogy kitűnő tanuló.

– Eddig még minden tantárgyból kitűnő lettem. Remélem, ezt a tanévet is jeles bizonyítvánnyal végzem – mondja a mosolygós kislány. – Leginkább a matematikát és az informatikát szeretem, az ukrán egy kicsit döcög, – tette hozzá.

– Nagyon sok rendezvényen látunk szavalni, énekelni. Ki készít fel?

– Krajnikné Hegyi Irénke néni, aki a Szent Kereszt kórus vezetője is. Ő szokta nekem kiválogatni a verseket, dalokat. Neki köszönhetem azt is, hogy nagyon, de nagyon megszerettem a verseket. Komolyabb, nagyobb gyerekeknek való költeményeket szokott nekem adni, de én nem bánom. Egy rövidebbet pár perc alatt megtanulok, a hosszabb esetleg egy napot vesz igénybe.

A kedvencem Sajó Sándor Magyar ének 1919-ben című költeménye.

Beáta zeneiskolába is jár, immár negyedik éve zongorázik, és ugyanott tanulja a táncot is. A klasszikust szereti, de a többit is szívesen ropja. Már versenyeken is bemutatta tánctudását, ahol szép helyezéseket ért el. A kislánynak nagyon szép hangja van, nem csoda, hogy tagja a Csicsergő énekegyüttesnek, amely nemrégiben

Arany minősítést kapott az Által mennék én a Tiszán népdaléneklési versenyen.

Énektanáruk Szűcs Erzsébet, aki nagyon büszke a kis tanítványokra.

– Még felsorolni is sok, mi mindennel foglalkozol. Amikor szabad időd van, azt mivel töltöd?

– Általában azt is tanulással töltöm. De ha mégis vágyom a kikapcsolódásra, olyankor a cicámmal játszom vagy babázok. A barátnőimmel szülinapon vagy pizsipartin szoktunk lazulni.

Beátának három testvére, egy nővére, egy bátyja és egy kisöccse van. A legjobb a kapcsolata a nővérével, vele szokott csajos dolgokról beszélgetni, ő ad neki jó tanácsokat, de a kisöccsével is szívesen játszik. Most újabb fába vágta a fejszéjét – néhány hónapja a gyermekszínjátszó csoportnak is tagja, amit szintén nagyon szeret.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó