A toborzás nem szégyen

Amikor egy szülő iskolát választ gyermeke számára, a lehető legjobb tanintézményt keres. Fontos, hogy az iskola közel legyen, ne kelljen messzire vinni a csemetét a kora reggeli órákban.

A Beregszászi 10. Számú Középiskolában a 2018-2019-es tanévet első osztály nélkül kezdték. Ugyanis az új törvények szerint csak akkor lehet megnyitni egy osztályt, ha van 25 jelentkező. Erdei Katalin alsós tanító nagy fába vágta a fejszéjét: eltökélte,

mindent megtesz azért, hogy szeptember elsején ebben az iskolában is meglegyen a kötelező létszám.

– Jelenleg a negyedikesek osztályfőnöke vagyok, akiktől május végén elbúcsúzom. Nagyon szeretném, ha szeptembertől nálunk is nyílna első osztály, mert nem rossz ez az iskola. Sokan a 4-es iskolát részesítik előnyben, de a környékbeli gyerekeknek sokkal könnyebb ide eljutni, mint a belvárosba.

Ennek érdekében már most „házalok”, próbálom meggyőzni a szülőket, hogy írassák hozzánk gyermekeiket.

Tanárként azt vallom, hogy kevesebb gyerekkel sokkal hatékonyabb a munkánk, mint tegyük fel egy 32 fős osztályban.

– Bízik abban, hogy szeptemberig sikerül „összehozni” elegendő gyereket az első osztályba?

– Eddig hét kérvényünk érkezett, de én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez a szám gyarapodjon. Nagyon sajnálnám, ha nem nyílna első osztály. Egyébként más iskolákban is ezt csinálják, toboroznak. Kellemetlen dolog ez, becsöngetni és arra kérni a szülőket, hogy ugyan írassa már hozzánk, hozzám a gyerekét, de ez van, ez most már így működik.

Nagyon szeretem a szakmám, ezért is teszem félre a szégyenérzetemet, és hívom, várom nagy szeretettel a kisgyermekeket az első osztályba.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó