Ön is szeretne 24 ezer hrivnya szubvenciót?

Miközben az országban jelentősen visszaesett a szubvencióra jogosultak száma, voltak, akik horribilisen magas összeghez jutottak.

A Miniszteri Kabinet ellenőrizni akarja a fűtési díjat. Ugyanis a téli időszakban egyes helyi önkormányzatok a szolgáltatás árát négyzetméterenként több száz hrivnyában állapították meg. Ebből kifolyólag, Ukrajnában voltak olyan háztartások, melyek több mint húszezer hrivnya szubvenciót kaptak, derül ki a segodnya.ua írásából.

A tényre a szociálpolitikai minisztérium figyelt fel, s kommentálva a márciusban egyes támogatottaknak kifizetett 24 ezer hrivnya szubvenciót, jelezte, ellenőrizni fogják a tarifák kialakításának indokoltságát. A szaktárca közleménye megjegyzi, a 20 ezer hrivnyát meghaladó rezsitámogatás azonban nem tömeges jelenség. A Kijev megyei Fasztivban, ahol a fűtés díját négyzetméterenként 126,54 hrivnyában és a Harkiv megyei Zacsepilovkéban, ahol 336,7 hrivnyában állapították meg, volt olyan háztartás, melynek 24 286 hrivnya szubvenciót ítéltek oda.

Mint arról korábban írtunk, a készpénzesített szubvenciót idén március 4-én kezdték el kiadni, míg az Oscsadbankon keresztül március 12-től vehetik át az érintettek.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó