Sokfelé hűvös, szeles hétvége, kevés csapadékkal

Pénteken sokfelé felhős, borongós, szürke időben lesz részünk, többfelé kell számítani gyenge esőre, délkeleten egy-egy záporra.

Naposabb időszakok csak északkeleten fordulhatnak elő a délutáni órákban. Az északi-északkeleti szelet élénk, erős, nyugaton néhol viharos lökések is kísérhetik.

Szombaton túlnyomóan felhős, borongós időben lesz részünk, több tájegységünkön is előfordulhat időnként gyenge eső, délkeleten egy-egy zápor sem kizárt. Az északias szelet sokfelé kísérhetik élénk, nyugaton és északkeleten erős lökések. A hűvös hajnalt követően mindössze 6 és 14 fok közé melegedhet a levegő, ismét keleten mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Vasárnap is többnyire felhő lesz felettünk az ég, átmenetileg kisebb eső, zápor többfelé kialakulhat, délen, délkeleten egy-egy zivatar is előfordulhat. Élénk, erős lesz az északkeleti szél. Délután 8-17 fokot mérhetünk.

A jövő hét első napjaiban már számottevő csapadék nem valószínű, viszont egyre több napsütésben lehet részünk. Szeles marad az idő. Hétfőn 12-17, kedden 13-18 fok között alakulhatnak a maximumok.

Forrás:

KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó