Életeket is követelnek a tüzek

Sajnálatosan megsokasodtak a lakástüzek vidékünkön. A megyei katasztrófa-elhárítási szolgálat tájékoztatója szerint egyes napokon több riasztáshoz kell kivonulniuk a tűzoltóknak.

A lángok nemcsak az értékeket semmisítik meg, emberéleteket is követelnek. A nagybereznai járási Fenyvesvölgyön (Sztavne) egy gazdasági épület tetőtere égett le. A tűzoltóknak köszönhetően a lángok nem tettek kárt a szomszédos lakóépületben. Az Ilosvai járási Dolhán egy nyárikonyha semmisült meg. Gazdasági épületben keletkezett tűz a Munkácsi járásban. Beregfogarason (Zubivka) a szénatároló égett, amelyben 4 tonna szálastakarmány vált hamuvá. A tűz átterjedt az istállóra, amelyben elpusztult tíz lábasjószág.

Nagyszőlősön egy családi ház oltásához riasztották a lánglovagokat, akik az egyik szobában egy összeégett holttestre bukkantak. Ő volt a ház 69 éves tulajdonosa. A tragédiát a jelek szerint az okozta, hogy az áldozat az ágyban dohányzott. A Rahói járási Terebesfejérpatakon (Gyilove) eddig tisztázatlan okból kigyulladt egy ház. A tűzben meghalt a 49 éves tulajdonos. A tragédia körülményeit vizsgálják.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó