Minaji FC: a sirályok három ponttal szálltak el

A tavaszi szezon első hazai mérkőzésén a FK Csajkát látta vendégül a Minaji FC az országos harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. Kopolovecék egy héttel korábban a sereghajtó otthonában hullajtottak pontokat, ezúttal a tabella utolsó előtti helyezettje okozott kellemetlen pillanatokat a kárpátaljai egyletnek.

A Minaji FC a tabella második helyéről várta a hétvégi játéknapot, a vezetőedzőt helyettesítő kapusedző Dmitro Babenko, az Ungvári Hoverla egykori hálóőre sérülés miatt nem számíthatott a két legnagyobb téli szerzeményre, Artur Karnozára és Jurij Putrasra, a rutinos Mihajlo Kopolovec is csak a kispadról, tanácsokkal segítette sajátjait. A Minaji FC a tőle megszokott nagy lendülettel kezdte a játékot, az első negyedórában több ígéretes helyzetet is kidolgozott, de a befejezés vagy erőtlenre sikeredett, vagy a kapus bravúrosan hárított. A Kijev megyéből érkezett gárda a biztonságos védekezésre építette a játékát, és elsősorban a kontrák végén igyekezett eredményes lenni. A hazaiak mezőnyfölényben játszottak, ezt mégsem sikerült gólra váltani, Hegedűs és Nurijev is kecsegtető helyzetet hagyott ki.

A csapatok 0–0-al vonultak az öltözőbe.

A második félidőben megváltozott a játék képe, a vendégek bátrabban és egyre többet támadtak. Az 58. percben megfogyatkoztak a minajiak, Makszim Havrilenko második sárgája után idő előtt mehetett zuhanyozni.

A kiállítás nagyban meghatározta a mérkőzés további részét, a 61. percben Kornutyak a tizenhatoson belül visszarántotta az ellenfél játékosát, a megítélt büntetőt Szerhij Ponomarenko értékesítette.

A 73. percben egy labdavesztés után a Csajka csatára vezethette a labdát a kapusra, s a bal alsóba talált. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa. Három perccel később kisebb kakaskodás és lökdösődés miatt állt a játék, a minajiaknál láthatóan elszakadt a cérna, a bíró több sárgát is kiosztott. A kék-fehérek nem adták fel, az utolsó másodpercig küzdöttek, végül Anatolij Nurijev a hosszabbítás 3. percében betalált, ezzel 1–2-re kozmetikázta a végeredményt. Minaj vereségével visszacsúszott a tabella harmadik helyére, ugyanis a Cserkascsina-Akademija hazai környezetben 3–0-ra verte a Podolje Hmelnickij csapatát, így, kihasználva Kopolovecék botlását, feljött a tabella második helyére. Ugyanakkor óriási meglepetésre a listavezető Poliszja Zsitomir hazai pályán 1–0-ás vereséget szenvedett a sereghajtó Bukovina ellen, így nem tudta növelni előnyét.

A minajiak legközelebb április 18-án, csütörtökön a Poliszja vendégeként lépnek pályára. Nagyon fontos három pont forog kockán. A kárpátaljai együttesből sérülés és eltiltás miatt több alapember is hiányozni fog, ami nagyban rontja az esélyeiket.

 

 

Forrás:

KISZó/Szabó Sándor

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó