Mindenki mást akar Zelenszkijtől

A parlamenti frakciók vezérszónokai már az elnökválasztás utáni első ülésnapon előterjesztették a megválasztott elnökkel szembeni elvárásaikat – tájékoztat a korrespondent.net.

„Az elnök köteles tartani magát az alaptörvényhez, melyben konkréten meg van fogalmazva, hogy Ukrajna az Európai Unióba és a NATO-ba igyekszik. Ez az ukrán nép akarata.” Ezt az elvárást Makszim Burbak, a Népfront frakciójának elnöke fogalmazta meg, aki elvárja Volodimir Zelenszkijtől, hogy mutassa be elnöksége első száz napjára, első évére és teljes időszakára szóló munkatervét.

Oleg Ljasko nemes egyszerűséggel a „szegénység korszakának” lezárását, a rezsiköltségek csökkentését, a bérek és a nyugdíjak emelését várja el. A Radikális Párt vezetője követeli a Nemzetközi Valutaalappal kötött szerződések felülvizsgálatát is.

Oleg Berezjuk, Szamopomics frakciójának vezetője szerint a hivatalba lépő elnöknek meg kell szüntetnie a képviselők és az államfő mentelmi jogát. Ezt szorgalmazta Andrij Kozsemjakin, a Batykivscsina részéről is.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó