Kollégánkat is díjazták a jubileumi sportújságíró-kongresszuson

Újabb négy évre Szöllősi Györgyöt választotta meg elnöknek tisztújító közgyűlésén a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). A Kárpáti Igaz Szó munkatársát is díjazták.

A Budapesten megtartott, jubileumi, 110. sportújságíró-kongresszuson a Nemzeti Sport főszerkesztőjének egyhangúlag szavaztak bizalmat. Az MSÚSZ tagságának döntése alapján az első alelnök Mravik Gusztáv, a második alelnök Csisztu Zsuzsa lett. Az új, csökkentett létszámú elnökségbe Deák Zsigmond, Dénes Tamás, Sörös Jenő és S. Tóth János került még be.

A közgyűlés előtt osztották ki a szövetség médiadíjait. Első alkalommal részesült elismerésben kárpátaljai újságíró. Szabó Sándort, a Kárpáti Igaz Szó sportrovatvezetőjét a Magyar nyilak örmény tegezben című írásáért Nívódíjban részesítették. Az elismerést Szöllősi György régi-új elnöktől és Novotny Zoltántól, az MSÚSZ tiszteletbeli elnökétől, a magyar rádiózás élő legendájától vehette át. Ezúton is gratulálunk kollégánknak!

Az MSÚSZ az előző években határozottan nyitott a külhoni magyar újságírók irányába, amit minden elszakított nemzetrészben nagy örömmel fogadtak.

A Szöllősi György vezette szövetség soraiba fogadta a határon túli magyar médiában dolgozó kollégákat is, s ez a folyamat tovább tart.

A Magyar Újságírók Kárpátaljai Szövetségével (MÚKSZ) 2017 májusában, a győri kongresszuson írt alá együttműködési szerződést az MSÚSZ. A kárpátaljai kollégák ott lehettek a tavalyi, kecskeméti éves összejövetelen is, s meghívást kaptak az idei budapesti fórumra is, ami május 17. és május 19. között esedékes. A kiváló program része lesz egy felcsúti kirándulás a Pancho Arénába, valamint az azon a hétvégén a Groupama Arénában rendezendő női BL-döntő közös megtekintése is, de idén is sor kerül a hagyományos Hoffer-kupa kispályás labdarúgó-tornára, amelyen Kárpátalja első ízben önálló csapattal kíván elindulni.

Visszatérve még a budapesti jubileumi kongresszusra, Életműdíjas lett Pap Kornélia többszörös Európa-bajnok evezős, a Népsport korábbi sportújságírója, valamint id. Thaly Zoltán, a korábbi Labdarúgás havilap főszerkesztője. Feleki László-díjat vehetett át Kolossváry Balázs, a Story magazin főszerkesztője és Moncz Attila, a Sport Tv főszerkesztő-helyettese.

Gyulai István-díjat kapott Borbély Károly, a Petőfi Népe sportrovatának újságírója, Farkas Dávid, az Info Rádió sportriportere, Fazekas Erzsébet, a Sport Tv műsorvezetője, Lipiczky Ágnes, a Nemzeti Sport újságírója, Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport újságírója, egyben az M4 Sport Góóól 2 című műsorának szakértője, továbbá Szalmás Péter, a Magyar Olimpiai Bizottság fotósa és a Népszava rovatvezetője. Nívódíjban részesítették Fejér Balázst, a Karc FM rádióriporterét a Vereckei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok paraúszóval készített interjújáért, Halmágyi Zsoltot, a sportfoto.ro fotósát a román kerékpáros-körversenyen készült képéért, Kocsis L. Mihályt, az édesapjáról Kocsis Mihály testnevelő tanár élete és munkássága címmel készített könyvéért, Tihany Viktort, az M4 Sport riporterét az Anya, a bajnok című, Kozák Danuta 2018-as visszatéréséről készített kisfilmjéért, Kálnoki Kis Attilát, a 24.hu sportrovatának szerkesztőjét a Hosszú Katinkával készített interjújáért. A Németh Gyula-díjat Bartha Zoltán, a Sport TV riportere kapta.

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó