Jó hangulatú találkozó

Nincs is szebb és meghatóbb annál, amikor hajlott korú embereknél vidámságot, jókedvet tapasztalunk. Öröm ezt látni és példát is vehetünk róluk, hiszen már túl vannak életük javán, gyermekeket, unokákat neveltek fel, ezért is érdemelnek egy kis szórakozást, lazítást.

Pocsai Miklós, a huszonegy tagot számláló makkosjánosi Szivárvány nyugdíjasklub elnöke felismerte, hogy az idősebb korosztálynak is kell néha a kikapcsolódás, ezért a hétvégén immár második alkalommal szervezett nemzetközi nyugdíjas-találkozót. Mint a múlt esztendőben, a rendezvényre most is a jánosi középiskolában került sor. A nyugdíjasklubok képviselőit (Munkács, Csap, Beregdéda, Kígyós, Palágykomoróc, a Beregvidéki Petőfi Sándor Nyugdíjas Egyesület és magyarországi vendégek) Pocsai Miklós köszöntötte.

– Kirándultunk a Kárpátokban, a Vereckei-hágón, Dolhán, Hajdúszoboszlón, a Dédai-tó partján legalább háromszor pihentünk, a csapi és a munkácsi nyugdíjas találkozón is részt vettünk – mondta a vendéglátó, aki minden jelenlévő számára kellemes időtöltést kívánt, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy idén is megszervezhessék a találkozót.

Gyebnár István, a beregszászi külképviselet konzulja elmondta,

jó látni, hogy a kárpátaljai nehéz körülmények ellenére az idős emberek megtartják magyarságukat, megőrizték magyar identitásukat, s ezáltal szoros kapcsolatokat ápolnak magyarországi nyugdíjasklubokkal.

Köszöntötte az egybegyűlteket Sin József is. A Beregszászi Járási Tanács elnöke szintén az idős emberek eddigi életét méltatta. Mint mondta, biztos abban, hogy a jelenlévők életük során mindig azon voltak, hogy összetartsák a családot, jó körülményeket teremtsenek gyermekeiknek. A szónok kitért a drasztikus népvándorlásra is, ezért arra kérte a résztvevőket, biztassák gyermekeiket, hogy próbáljanak itt, szülőföldjükön boldogulni, hogy népünk, nemzetünk megmaradjon, utódaink tovább vigyék hagyományainkat, kultúránkat, nyelvünket.

A legalább hetven nyugdíjas egy igazán kellemes szombat délutánt töltött el együtt, később még táncra is perdültek.

Azzal búcsúztak egymástól, hogy jövőre ugyanitt találkoznak, és hasonló vidám órákat töltenek el együtt.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó