Adomány a kárpátaljai gyermekotthonoknak

A Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonban tartós élelmiszer- és tisztítószerekből álló csomagok átadására került sor a napokban. Ezen kívül a Szolyvai és a Ráti Szent Mihály Gyermekotthon, illetve a Katolikus Karitász is adományokban részesült.

A dobronyi leányotthon 23 éve létezik és számtalanszor részesült már anyaországi támogatásban. Nagyon fontos az intézmény számára minden segítség, hiszen semmilyen állami támogatást nem élvez.

A gyermekotthon nevében id. Katkó László nyugalmazott igazgató, Katona Viktória lelkészigazgató mondott köszönetet, a növendékek műsorral kedveskedtek.

Az ünnepségen Rusznyák László, nyíregyházi vállalkozó és felesége 8 millió forint értékű ( négyszer 2 millió forint) adománycsomagjait kapták meg a gyermekotthon tagjai.

– Ez csak egy gesztus, de jól kifejezi, hogy gondoskodni akarunk nem csak a kárpátaljai, hanem valamennyi nemzetrészről.

A hit, a szeretet és az, hogy mindannyian magyarok vagyunk egy tőről fakad, éljünk a határ bármely oldalán – fogalmazott dr. Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos.

– Nagy szeretettel adjuk át az ajándékainkat, mert szívügyünknek érezzük a gyerek segítését. A jövőben szeretnénk folytatni a támogatói munkát. Azt is mondhatnám, hogy ez egy erős mag, amiből majd egy fa fejlődhet ki terméssel.

A nagy munka itt zajlik, amihez szeretnénk egy kis lendületet adni – mondta Rusznyák László, adományozó.

Bara Tünde

 

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó