Ki menti meg az ungvári repteret?

A kárpátaljai médiát bejárta a hír, miszerint májusban megszűnik a közelmúltban indított új Kijev-Lemberg-Ungvár között heti egy alkalommal, péntekenként közlekedő repülőjárat.

A március 15-én indított járat túl magas jegyárai miatt nem lett népszerű, így mivel nem jövedelmező, veszélybe került a fenntartása. Az Ungvári Nemzetközi Reptér váróterme gyakorlatilag üres, csupán az ott dolgozók bóklásznak unalmukban, derül ki az egyik helyi tévécsatorna riportjából. Május 17-re már nem is lehet jegyet váltani a légi buszra. Ruszlan Liisz igazgató elismerte, mivel egy út önköltsége nyolcezer dollár, ahhoz, hogy rentábilis legyen a járat, az utastér legalább 70 százalékát le kellene foglalni, s egy jegy ára átlagosan százötven dollárt kellene hogy kóstáljon.

Volodimir Omeljan, Ukrajna infrastrukturális minisztere Facebook-oldalán cáfolta a hírt, miszerint végleg felszámolnák a Kijev-Ungvár járatot. Az ő állítása szerint az ungvári felszállópálya stabil működéséhez még alá kell írni egy nélkülözhetetlen szerződést a szlovák féllel.

Ahhoz, hogy érdemes legyen fenntartani a repteret, változtatni kell a jegyárpolitikán, a fenntartási költségekből részt kellene vállalnia a megyének, az állami költségvetésnek pedig dotálnia kellene a megye légi közlekedését, fejtette ki Eduard Maljar, a megyei infrastrukturális főosztály vezetője. Ugyanis a reptér iránt több ukrajnai és külföldi légitársaság is érdeklődik, melyek szívesen indítanák gépeiket a szomszédos országokba.

Post Author: KISZó