Sportnap a Pásztor Ferenc ház udvarán

Élménydús és hasznos napra került sor a beregszászi római katolikus plébánia udvarán. A szervezők számos sportolási lehetőséget biztosítottak az érdeklődőknek: frizbizhettek, focizhattak, kézilabdázhattak stb. Kurmay Sándor a pingpongasztalnál várta az asztaliteniszezni vágyókat, Bunda Szabolcs a konditeremben a testépítésben segített, Szilaj István közreműködésével baranta-bemutatóra került sor, Bárdos István a kötélmászás technikáját igyekezett átadni, Renik Tímea pedig aerobic-bemutatót tartott, melybe sok fiatalasszony bekapcsolódott. Továbbá Egészséges táplálkozás címszó alatt előadás és kóstoló is volt, de aznap kerítettek sort az új edzőterem megáldására is.

– Az egyházközségben már több éve számos sportolási lehetőséget bíztositunk, ami sokak számára még mindig nem ismert. Ezért szerveztük meg a nyilvános sportnapot, hogy felajánljuk a konditermünket, a sportpályát stb. minden érdeklődőnek. Három évvel ezelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség segítségével sikerült sportpályát nyitnunk, ahol két tornatanár tart edzéseket hétfőtől szombatig. A gyerekek kézilabda és futball versenyeken is vesznek részt – magyarázta Kurmay Sándor, az egyházközség titkára, aki még hozzátette, egy ideje konditerem is működik, itt szintén edzők segítenek, jó tanácsokat adnak azoknak, akik alakítani szeretnének a testükön, alkatukon.

Péntekenként asztaliteniszezésre is van lehetőség, és a sok éve működő játszótérről se feledkezzünk meg, amit sok-sok kisgyermek vesz igénybe nap mint nap. Emellett rendszeres aerobic-edzések bevezetését is tervezik.

– Az ember a testnek és léleknek az összessége, éppen ezért az egyháznak nemcsak az ember lelkével kell törődnie, hanem a testével is, azzal a testtel, amit Istentől kaptunk, és akkor elmondhatjuk, hogy ép testben ép lélek – fogalmazott Molnár János római katolikus plébános-esperes.

A sportnap célja a felsoroltak mellett az egészséges életmód népszerűsítése is volt, az egészséges táplálkozásra is odafigyeltek, ízletes tavaszi salátákat kínáltak a résztvevőknek.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó