Hazajáró Közönségtalálkozó Beregszászon

A Prima Primissima díjas Hazajáró – Honismereti magazinműsor szereplői Kárpátaljára érkeznek.

A széles körben ismert Hazajáró műsor szereplői immár második alkalommal találkozhatnak kárpátaljai rajongóikkal május 17-én. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Törökbálint termében mesélnek élményeikről, a műsorról, bakikról 17:00 (k.e i.sz) órai kezdettel.

2019. május 18-án pedig folytatásként közös túrát szerveznek a Beregszászi dombvidéken.

A Beregszászi-dombvidék Beregszászi járás valamint a Kárpátaljai-alföld legmagasabb része, amelynek abszolút magassága 220-365 méter között változik (legmagasabb pontja a Nagy-hegy, 365,7 méter). A Kárpátaljai-alföld területén szétszórva több, kisebb, különféle korú és eredetű vulkáni maradvány található. A Beregszászi- és a Kaszony-Bégányi-dombvidék a Kárpátaljai-süllyedék határain belül helyezkednek el, és főleg neogén idei vulkanogén felszínformákból állnak, amelyek 15 millió évvel ezelőtt keletkeztek. A dombvidék hosszúsága eléri a 60 km-t, szélessége pedig a 25 km-t.

Tervezett útvonal:

Beregszász (indulás a Kigyósra vezető útról) – Kerek-hegy – Kilátás az Ardai-hegyre – Rálátás a bánya meddőre – Előbukkanó kőzetek – Kukjai erdő – Kukja – Szőlőültetvények – Gesztenyés – Kaolin bányák – Szovjet katonai obeliszk – Nagy-hegy (Kukja) – Régi arany bánya – Kilátó a Kismuzsalyi romtemplomra – Kilátó a kovászói, benei dombságra – Nagymuzsaly

Kárpátaljai Magyar Hazajáró Turista Egylet

Szervező, kapcsolattartó személy: Bíró András
Elérhetőség: +380 66 55 30 445
karpatutazomail.com

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó