A cserfes Sára lélekbúvárnak készül

Pocsai Sára Rozália a Csongori Általános Iskola hatodik osztályos tanulója. Rövid idő alatt kiderül róla, hogy cserfes, vidám kislány, nem mellesleg az iskola büszkesége.

– Gyakran képviselem a tanintézményt a magyar nyelv, a szavaló- és mesemondó versenyeken. Mióta suliba járok, mindig részt vettem rajtuk. A korábbi ukrántanárom buzdítására még ukrán szavalóversenyeken is indultam és többnyire nyertem, de olyan is volt, hogy az iskolai Ki mit tud?-on lettem első – sorolja sikereit a szemtelenül szeplős, vöröshajú kislány.

Sárának két testvére van. Katinka kilenc, Naomi ötéves. Édesanyja kérésére gyakran felügyel rájuk, hogy mesenézés közben össze ne kapjanak valamin.

A kislánynak sok barátnője van mind az iskolában, mind más tanintézményekből, azt mondja, könnyen barátkozik és már sorolja is pajtásai nevét: Laura, Fruzsina, Debóra, Anna. Ugyan jó tanuló, de kedvenc tantárgyai között a magyar nyelven kívül a munkát és a testnevelést említi. Ő egyben az osztálybíró, azt mondja, meg tudja fegyelmezni rendetlenkedő osztálytársait – összesen huszonhatan vannak, s többségük lány – , megmondja nekik a magáét.

Sára a Nagydobronyi Zeneiskolában zongorázni tanul, s az iskolai kórusnak is tagja, ahol gitározni is szokott.

A pengetést a kórusvezetőtől sajátította el. Fellépések alkalmával ő kíséri az énekeseket. Otthon kedvére gyakorolhat, hiszen saját zongorája és gitára is van. Ennek ellenére a családja számára nem szokott játszani, azt mondja, annyira nem bátor. A kérdésre, mivel szeretne foglalkozni felnőtt korában, elárulja, hogy az általános iskola után jövőre a nagydobronyi gimnáziumba készül.

Egy év múlva a nagyberegi gimnáziumba megy és mindenképpen pszichológus szeretne lenni, mivel szülei lelkészek és kedvet kapott tőlük arra, hogy az emberi lélekkel foglalkozzon.

Elárulja, nem tart semmilyen háziállatot, mivel mindegyiktől fél. Bevallja, nagyon makacsnak tartja magát és sokat beszél.

– Emiatt olykor rám is szólnak otthon. Ja és többnyire magamnak adok igazat, enyém kell hogy legyen az utolsó szó – ismeri el a kislány, aki szívesen látogat ismeretlen helyekre, csak az odavezető utat nem kedveli.

Magyar Tímea

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó