Játszóteret adott át Tarlós István Beregszászban

Budapest és Beregszász gyümölcsöző együttműködésének köszönhetően a Beregszász alapításának 956. évfordulója alkalmából szervezett városnapi rendezvények előnapján játszóteret adott át Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Borbély Lénárd, Budapest XXI. kerület, Csepel polgármestere a Vérke-parti városban.

Az avatóünnepségen Babják Zoltán örömmel konstatálta, hogy a városban egy újabb játszótér várja az oda látogató gyermekeket és kísérőiket.

– Két évvel ezelőtt írtuk alá a testvérvárosi együttműködésről szóló megállapodást Tarlós Istvánnal, ami városunk számára nagyon fontos és példaértékű kapcsolat. Ennek egyik gyümölcse az átadásra váró játszótér.

Abban bízunk, hogy sok ilyen és ehhez hasonló rendezvényen vehetünk részt az elkövetkezendőkben is – hangsúlyozta Beregszász polgármestere, majd az egész város nevében köszönetet mondott Budapest vezetésének.

– Közeledik június negyedike, nemzeti összetartozásunk napja, amely nyilvánvalóan a nemzeti összetartozást jelképezi. De úgy vélem, nemcsak ez a nap, hanem a mai esemény is egy nagyon jó példája annak a nemzeti összetartozásnak, amelyet a 2010-ben megalakult nemzeti kormány képvisel Magyarországon és az ország határain túl is – fejtette ki köszöntő beszédében Borbély Lénárd. Hozzátette, Budapest nemcsak testvérvárosként, hanem nemzeti fővárosként is – ha kis lépésben is – hozzájárul a magyar jövőhöz.

– A gyerekekbe mindig jó dolog „befektetni”, hiszen a mi gyermekinkben van a magyarság jövője.

Akkor, amikor főpolgármester úr előterjesztésére olyan döntést hozott Budapest közgyűlése, hogy támogatja ennek a játszótérnek a létrehozatalát, ismét egy kicsi, de fontos lépést tettünk a közös cél irányába. Ez a játszótér csak egy azok között a segítségek között, amelyet Budapest nyújtott Beregszásznak. A jövőben is számíthatnak a nagytestvérre, mint ahogyan számíthattak az elmúlt időszakban is – zárta szavait Csepel polgármestere.

Az esős idő miatt a lakótelepen élő gyermekek nem vették azonnal birtokukba a játszóteret, de amint kisüt a nap, bizonyára gyermekzsivajtól lesz hangos a hangulatos kis játszótér.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó