Új kormányos az ugocsai szövetség élén

Leginkább a Titanichoz lehetne hasonlítani a nagyszőlősi járási labdarúgást, ugyanis az elsüllyeszttetetlennek hitt óceánjáróhoz hasonlóan jéghegynek ütközött és elsüllyedt a kárpátaljai amatőr foci apadó tengerén. Két éve nem látja el a munkáját a szövetség, nincs bajnokság a régióban, az egyetlen még létező csapat a Tiszakeresztúri FC a beregszászi járási pontvadászatban légióskodik. A héten egy új hajót bocsátottak vízre, ugyanis hozzáláttak az ugocsai szakszövetség újjászervezéséhez.

A közgyűlésen a meghívott 24 küldöttből 23 jelent meg, így a gyűlés határozatképes volt. A küldöttek nem húzták az időt, az első napirendi ponttal felszámolták a régi szövetséget, majd ugyanezzel a lendülettel létrehozták az új, a vonatkozó ukrán törvényeknek megfelelő struktúrát. Ezt megelőzően évekig Hevesi József irányította a testület, azt követően, hogy külföldre települt csak vegetált a szövetség.

Az egyetlen jelöltet, Volodimir Talabircsukot a küldöttek egyhangúlag választották meg.

Tapasztalt és egész Kárpátalján jól ismert szakemberről van szó, aki korábban edzőként tevékenykedett a Nagyszőlősi FC-nél, legutóbb sportigazgató volt a megyei élvonalban az elmúlt szezonban bajnoki címet nyerő klubnál.

A gyűlésen jelen volt Viktor Kacsur, a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség alelnöke, aki beszédében kiemelte, akárhányszor Nagyszőlősre látogat, mindig ugyanazokat az arcokat látja. Megjegyezte helyesen döntött a szövetség, amikor csatlakozott a játékosok egységes adatbázisához. Ugyebár ez hivatott kiszűrni azt, ha valaki párhuzamosan a szomszédos Magyarországon is futballozik, amit három éve vezettek be és gyakorlatilag megölte a magyarlakta vidékek futballéletét. Ennek ellenére, ennek nincs köze ahhoz, hogy a játékosok hiányában már két éve nem írtak ki bajnokságot a járásban.

Kacsur szerint a legnagyobb nehézséget a határ közelsége jelenti, viszont bízik abban, hogy ez az állapot hamarosan megváltozik.

„Önöktől függ az ugocsai labdarúgás jövője, Volodimir Talabircsuk a lehető legjobb választás erre a posztra. Tapasztalt sportember, aki képes újjáéleszteni a nagyszőlősi futball tradícióit” – fogalmazott Viktor Kacsur.

A megválasztott elnök Adalbert Szverenkót és Ivan Vaszilinecet javasolta helyettesének, a küldöttek mindkét jelöltet egyhangúlag megszavazták.

Volodimir Talabircsuk biztosította a jelenlévőket mindent megtesz annak érdekében, hogy újra kiírják a járási bajnokságot és a kupát, hozzátette lehet, hogy nem lesz sok csapat, de a legfontosabb, hogy Ugocsában újjáélesszék a futballéletet.

Az alakuló ülés végén megválasztották a végrehajtó bizottság tagjait, ezzel újjáélesztették a szövetséget. Most a labdarúgáson a sor.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó