KISZó-kérdés: tervez-e idén nyaralást?

A sok politikai kérdés után ezúttal könnyedebb témához nyúltunk a Facebook-oldalunkon egy héten át futó szavazásban. Napokon belül hivatalosan is beköszönt a nyár és a szabadságolások időszaka, ehhez kapcsolódik az aktuális KISZó-kérdés is. Arra voltunk kíváncsiak, terveznek-e idén nyaralást az emberek. Az eddigi felméréseink közül itt alakult ki a legszorosabb végeredmény.

https://www.facebook.com/kiszo/posts/2216730345040756

 

A lapunk által készített nem reprezentatív felmérés adatai szerint a válaszadók 53 százaléka tervez nyaralást, 47 százalék azoknak az aránya, akik nem utaznak el kikapcsolódni. Hogy külföldön vagy belföldön tervezik-e a nyári pihenést az emberek az nem derült ki ebből a nem reprezentatív felmérésből, ahogy, az sem, hogy miért marad otthon az, aki a nemre kattintott. Erre a válaszokat a nyár folyamán egy újabb kérdésben kutatjuk.

A témával kapcsolatban megkérdeztük Fedor Valerijt, az ungvári Terra Tour utazási iroda tulajdonosát. Arra voltunk kíváncsiak, mennyire tudatosak az utazni vágyók, milyen szempontokat vesznek figyelembe a célország vagy a tengerpart kiválasztásánál.

– Az elmúlt években sokat fejlődött az utazáskultúra, hiszen a nyugati országokhoz képest itt csak az utóbbi egy-két évtizedben kezdtek utazgatni az emberek – kezdte a szakember.

– A vízummentesség bevezetésével egyre nagyobb számban látogatnak az emberek nyugat-európai országokba. Spanyolország az egyik legnépszerűbb célország. Az úti cél kiválasztásában legfőbb szempont a kedvező ár–érték arány, ami a kelet-európai üdülőknél igen kedvező. Elsősorban emiatt idén is töretlen Bulgária népszerűsége. El lehet jutni busszal, biztonságos, sok-sok szálláshely közül lehet választani, és az árak is jók.

Ez utóbbi a legfontosabb szempont a nyaralás tervezésénél, a célország kiválasztásánál a biztonsági kockázat továbbra is csak sokadik tényező – ecsetelte Fedor Valerij.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó