Melegszik az idő, de a záporok, zivatarok maradnak

Pénteken már többfelé szakadozottabbá válik a felhőtakaró, a nap is kisüt hosszabb-rövidebb időszakokra, viszont kezdetben délen, délkeleten még kisebb eső előfordulhat, napközben pedig a középső és keleti tájakon alakulhat ki elszórtan egy-egy zápor, helyenként zivatar.

Szombaton délen, délkeleten gyakran lesz erősen felhős az ég, máshol több órás napsütésre van kilátás. Zápor, zivatar főként az ország délkeleti felén és délután helyenként nyugaton alakulhat ki, illetve kezdetben délen eső is előfordulhat. Élénk, erős szélre, hajnalban 9-15, délután 22-28 fokra számíthatunk.

Vasárnap a napos időszakok mellett északon, északnyugaton néhol, máshol több helyen kialakulhatnak futó záporok, zivatarok. Időnként élénk, északkeleti szélre, 23-28 fokos maximumokra készülhetünk.

A jövő hét első napjaiban a napos időszakok mellett ismét többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, újra előfordulhatnak heves zivatarok is. Délutánonként 23-28 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó