Életeket is mentettek

Alig egy nap leforgása alatt három mentőakciót kellett végrehajtaniuk a kárpátaljai katasztrófa-elhárítóknak. A perecsenyi járási Ószemerén (Szimer) fáért ment az erdőbe egy 77 éves férfi, de közben eltévedt és ráadásul a lábát is kitörte. Szerencséjére rátalált néhány falubelije, akik értesítették a hegyimentőket. A sérült férfit elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították.

Ungváron egy tömbház negyedik szintjének ablakában rekedt macskát kellett kimenteni szorult helyzetéből. A keservesen nyávogó cirmosra járókelők figyeltek fel, és értesítették a tűzoltókat, akik a rohamkocsi létrájáról elérték és biztonságba helyezték a házi kedvencet. A macsek dorombolással köszönte meg az életmentést.

Huszton bagolyfióka életét mentették meg a tűzoltók. A katasztrófa-elhárítási szolgálat tájékoztatója szerint a még repképtelen madár kiesett a fészekből és a fa alatt lévő háztetőre pottyant. Szülei éktelen lármát csapva bajba jutott fiókájuk körül köröztek. Valaki felfigyelt rájuk és értesítette a helyi tűzoltókat, akik visszatették a kis madarat a családi fészekbe.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó