Gyermeknap Nagydobronyban (is)

Vasárnap került sor az első gyermeknapra Nagydobronyban, melynek a Magyar Ház filagóriája adott otthont. A rendezvényt a szervezők a június 1-i nemzetközi gyermeknaphoz igyekeztek igazítani, hiszen ebben az időszakban világszerte szerveznek a kicsiknek kedvező programokat.

Az alkalmon több tucat gyerek vett részt az óvodásoktól egészen az iskolásokig. A szabadidős foglalkozásokat is megpróbálták annak megfelelően alakítani, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a kedvére valót.

A délutánt a szeretetre vágyó süni bábjáték kezdte a Nagydobronyi Bábcsoport előadásában, mely az egymás iránti szeretetre és tiszteletre hívta fel a gyerkőcök figyelmét. Ezt követte számos ügyességi vetélkedő, gyöngyfűzés, ujjhorgolás, arcfestés. A kreatív vénával megáldott Herczeg Diána ismét a kézműves asztalnál segítette a kicsik kibontakozását. Iszák Ildikó az arcfestésen keresztül igyekezett minden fiúcskából szuperhőst, minden kislányból hercegnőt és egyéb mesefigurát varázsolni. Végül az anyukák is besegítettek a pingálásba. Nemcsak játéklehetőségekkel várták az érdeklődőket, hanem finom palacsintával, üdítővel is.

Szanyi Éva, a Magyar Ház igazgatója a KISZó-nak elmondta, mindössze egy hetet vett igénybe a szervezés, mivel nagyon sok szülő ajánlotta fel segítségét. A helyi Napsugár Óvoda pedig számos eszközt, játékot biztosított a gyerekek mókázásához.

A legtöbb szülő pozitívan értékelte az összejövetelt, melynek hatására a jövőben több ízben is tartanak majd hasonló alkalmakat. A gyerekeknek is meg volt a véleménye és sajátos reakciója. Néhányan haza se akartak menni, vagy azt kérték, következő nap is folytatódjon.

Bara Tünde

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó