Jó magyarnak lenni…

Beregszászban Kormorán-koncerttel méltatták a Nemzeti Összetartozás napját. Az eseményre a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet közreműködésével került sor.

Beregszászban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Átriumában mintegy félezren gyűltek össze, hogy együtt emlékezzenek meg 1920. június 4-ről, hogy részt vegyenek a híres magyar zenekar, a Kormorán koncertjén.

A fantasztikus koncert előtt köszöntő beszédet mondott Orosz Ildikó, a főiskola rektora, Szilágyi Mátyás beregszászi főkonzul és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke.

A Magyar Kormány megbízásából a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével a Méry Ratio Kiadó megjelentette Borovszky Samu: Magyarország vármegyéi és városai című 26 kötetes monográfia-sorozat hasonmását. A sorozathoz kiegészítésül készült egy angol nyelvű összefoglaló kötet is a Magyarország iránt érdeklődő, de a magyar nyelvet kevésbé ismerő külföldi felhasználók számára. A Magyar Kormány adományaként a sorozat egy-egy példányának ünnepélyes átadására is aznap este került sor, mintegy harminc kárpátaljai magyar személyiség és intézmény vehette át az ajándékot Szilágyi Mátyástól.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó