Ezüstérmmel tértek haza az Eb-ről a nagyberegi drótszamár-szelidítők

A kontinens elitjébe tekerte magát vegyespárosunk Franciaországban, ahol a művészi kerékpárosok junior Európa-bajnoksága zajlott.

 

Rendkívüli teljesítményt nyújtottak a nagyberegi művészi kerékpárosok a franciaországi Blaesheimben megrendezett kontinensviadalon, ahol Ukrajnát képviselték. A megmérettetésen Európa tíz országának (többek között Magyarország, Szlovákia, Csehország, Ausztria, Belgium, és házigazda Franciaország) több tucat kerekese vett részt művészi és kerékpárlabda szakágában.

A Zán-Fábián Panna és Heé Szebasztián alkotta junior vegyespáros a kontinensviadalon óriási meglepetésre ezüstérmet szerzett.

Géczi Tihamér és Géczi Natália védencei szép gyakorlattal mutatkoztak be az ítészek előtt, akik 45,57 ponttal jutalmazták a látottakat. A harmadik helyre a belgák futottak be 22,07 ponttal, az aranyérmet a világelithez tartozó, 122,92 pontra értékelt német páros szerezte meg.

Egyéniben Heé Szebasztián az összesített lista nyolcadik, míg Zán-Fábián Panna a tizenharmadik helyén végzett.

Géczi Tihamér szakági elnök a Kárpáti Igaz Szónak elmondta, rengeteg munka és verejték van ebben az eredményben.

– Számunkra ez óriási siker, hisz megelőztük Magyarország és Szlovákia versenyzőit, akiktől az elmúlt két évtizedben tanultuk ezt a sportágat, ráadásul a sokkal nagyobb művészi kerékpáros múlttal és hagyományokkal rendelkező cseheket, franciákat és belgákat is le tudtuk győzni” – fogalmazott a szakosztályvezető.

Az újabb siker – tavaly a svájci Bazenheidben megrendezett junior Európa-bajnokságon a Szarka Tibor István és a Heé Szebasztián fiú páros a harmadik helyen végzett – bizonyíték arra, a szakág folyamatosan termeli a tehetségeket.

Géczi Tihamér elmondta, hogy már a következő versenyekre, a júliusban kezdődő Közép-Európa Kupára és az év végi svájci rendezésű felnőtt világbajnokságra készülnek.

Szabó Sándor

 

Forrás:
KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó