A nyugdíjas focista

Nagy Sándor sportos öregúr, hetvenéves kora ellenére még megállja helyét a focipályán. Munkácsi előfizetőnk nyereményét, az EKO Szolgáltató Kft. ajándékát szerkesztőségünkben vehette át.

– Minek köszönheti a jó erőnlétet?

– A sok mozgásnak. Közel harminc évet futballoztam – magyarázza jókedvűen a hetvenéves férfi. – A munkácsi bútorgyár csapatában játszottam. A másodosztályú együttessel Ukrajna-szerte megfordultunk, sokat jártunk Zaporizzsjában, a Krím-félsziget szinte minden pontjára ellátogattunk. A mai napig rúgom a bőrt. Négy-öt jó erőben lévő idős cimborámmal szoktunk még összejárni, nyaranta a Latorca-parton találkozunk. Régen nézőként is részt vettem több meccsen, a magyar csapatok közül a Vasasnak szurkolok, az ukránoknál a Sahtarnak. Az újságolvasást általában a sporttal kezdem.

Sándor közel harminc éve dolgozik a Munkácsi 3. Sz. II. Rákóczi Ferenc Középiskolában. Korábban építkezéseken vállalt munkát. Mint mondja, sok mindent megtanult, megy neki a szobafestés, és ért a fűtés-, illetve villanyszereléséhez is. Az utóbbi tíz évben ezt a tudását a saját háza építésénél kamatoztatta. Feleségével – Olga szintén nyugdíjas – csendesen élik mindennapjaikat. Három gyermekük van, s ugyanannyi unoka.

Simon Rita

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó