Bíróverés: a csapatot eltiltották, a sértett eltűnt

Rég nem látott súlyos incidens kavarta fel a megyei labdarúgó-bajnokság állóvizét. Az élvonal 7. fordulójában a Dombói Kárpáti–FC Polena találkozó lefújása után a hazai drukkerek berohantak a pályára, és megverték a mérkőzés játékvezetőjét. A bíróverésben állítólag a dombóiak korábbi vezetőedzője is részt vett.

Bár a mérkőzésen a hazaiak szerezte meg a vezetést, a vendégek nem adták fel, és megfordították az eredményt. Végül 2–1-re nyertek. Mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás, így a csapatok 10-10 játékossal fejezték be a találkozót.
A megyei labdarúgó szövetség munkácsi székházában a fegyelmi bizottság, a szövetség elnökségének, a klubelnökök tanácsának és az érintett csapatok képviselőinek jelenlétében tárgyalta a dombói incidenst. Az ülésen először megtekintették a bíróverésről készült videófelvételt, majd meghallgatták a partjelzők, a szövetségi megfigyelő, a técsői járási csapat elnökének, a fegyelmi bizottság vezetőjének, és az ügy összes jelen lévő érintettjének beszámolóját.

Gyakran emelt és indulatos hangnemben folyt a diskurzus.

Végül az a döntés született, hogy a Kárpáti nem játszhat hazai pályán a szezon végéig, Mikola Prijmakot, a dombóiak játékosát pedig egy évre eltiltották. A klubot a kiszabható legmagasabb pénzbírsággal sújtják, valamint tart még az incidens részvevőinek beazonosítása, akik szintén súlyos büntetésre számíthatnak.

A döntésre reflektálva a Kárpáti elnöke kijelentette, amennyiben bezárják a dombói stadiont, a csapat visszalép a szerepléstől. Az erről szóló határozatot hétfőn hivatalos írásos formában is eljuttatták a szövetséghez. Ebben azzal indokolják döntésüket, hogy aránytalanul súlyos büntetést szabtak ki a klubra. Meglátásuk szerint a játékvezető döntéseivel befolyásolta a mérkőzés végeredményét.

Az incidens kapcsán – testi sértés büntette miatt – a rendőrség is eljárást indított.

Ami a leaggasztóbb az egészben, hogy a bántalmazott játékvezetővel napok óta nem tud kapcsolatot teremteni a szövetség és a rendőrség, így a férfit eltűntként tartják nyílván.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó