Gyermeknap Kaszonyban

Június 9-én a Kaszonyi Művelődési Ház és a Rákóczi Szövetség Beregszászi szervezete közös szervezésében gyereknapot szerveztünk, a Kaszonyi művelődési ház előtti parkban. A rendezvényen felléptek: a kaszonyi művelődési ház „Nefelejcs” tánccsoportja, vezető Goncz Tibor, koreográfus Medvigy Marianna, a Dédai művelődési ház „Boróka” tánccsoportja, vezető Balog Gizella, koreográfus Rádik Krisztián. A műsor keretében bemutatkozásrakerültek somogyi, szatmári, mezőségi, viski néptáncok, de volt itt szamba, pompom tánc és más táncok is.

A parkban felállított sátrakban volt pop-corn, vatta cukor, légvár, ugrálóvár, csúszda, körhinta, a gyereksereg nagy örömére. Aki részt akart venni vetélkedőkben, azt minden részt vevő gyerek megtehette. Volt itt aszfaltverseny, táncverseny, ki-mit-tud, fagyi-evő és kóla ivó és csoki evő verseny is. A győztesek ajándékokban és oklevelekben részesültek.

Az estig tartó rendezvényen, aki táncolni szeretett volna az megtehette. A zenét Cseh János DJ szolgáltatta mindenki kedvére.

Szeretnék köszönetet mondani Tóth Sándor polgármesternek, aki megteremtette a megfelelő körülményeket a rendezvény lebonyolításához. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Tar Erzsébet a polgármesteri hivatal titkára. A gyereknapon aktív részvételért Goncz Tibor Művház vezetője elismerő okleveleket nyújtott át, Medvigy Mariannának a Művház koreográfusának és Balog Gizellának a Dédai Művház vezetőjének.

A rendezvényt támogatták egyes kaszonyi vállalkozók is, amiért köszönet nekik. Balog Gizella élve az alkalommal meghívta a kaszonyi művelődés ház tánccsoportját a Beregdédában rendezendő gyereknapra, amely június 23-án kerül sor.

Goncz Tibor
A Kaszonyi Művház vezetője
A Rákóczi Szövetség Beregszászi szervezetének elnöke

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó