A Nép Szolgáját már 50 százalék felett mérik

Amennyiben most vasárnap lenne az előrehozott parlamenti választás, Volodimir Zelenszkij pártja a szavazatok 51,3 százalékát kapná – derül ki a Socis Társadalmi és Marketing Kutatóközpont és az Ukrajna Választóinak Bizottsága közös felméréséből, melyet a pravda.com.ua is publikált.

A „face-to face” interjú keretében lebonyolított közvélemény-kutatás során 4000 tizennyolc éven felüli személyt kérdeztek meg. A népszerűségi lista második helyén 9,5 százalékos támogatottsággal továbbra is Petro Porosenko új pártja, az Európai Szolidaritás áll. Az Ellenzéki Platform – Az Életért továbbra is harmadik (9,2 százalék), a Julija Timosenko vezette Batykivscsina a negyedik (8,7 százalék). A korábbi felmérésekhez képest változás, hogy az SZBU volt elnökének pártja, az Erő és Becsület 5 százalékos támogatottsággal elérte a parlamenti küszöböt. A Holosz 0,1 százalékkal marad el a listás mandátumot jelentő szinttől.

A Szvoboda, a Szamopomics, a Volodimir Grojszman kormányfő vezette Ukrán Stratégia még a 2 százalékot sem éri el. Vitalij Klicsko UDAR-ja sem a régi, támogatottsága mindössze 0,1 százalék. Talán ezzel is magyarázható, hogy ők csak egyéni körzetekben indítanak jelöltet.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó