MMT – tizedszer

Tizedik alkalommal tartották meg a Munkácsi Magyarok Találkozóját (MMT) a múlt vasárnap, pünkösdkor.

Az ünnepi műsor Popovics Pálnak, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség elnökének köszöntőjével kezdődött, majd Kovácsikné Scheuer Antónia, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának vezető konzulja köszöntötte a munkácsi közönséget és elismerését fejezte ki, hogy a rendezvény nem szorítkozik anyagi támogatásra sem állami, sem alapítványi szinten.

Gulácsy Géza, a KMKSZ alelnöke a jelenlegi állapotokat ecsetelve, amelyek nem éppen ragyogóak, annak a meggyőződésének adott hangot, hogy jelenlétünk, magyarságunk jelenléte biztató a jövőt illetően.

A fellépők kiemelkedő produkciót nyújtottak, távirati stílusban Popovics Emese népdalénekes, a munkácsi Borostyán Néptáncegyüttes, a Beregszászi Dixiland Band, a munkácsi lányok énekegyüttese, Kovács Valéria, hogy csak néhányat említsek.

A lányok mellett a fiúk is maradandót alkottak, ezúttal a Munkácsi 10. számú Munkácsy Mihály Öregcserkészcsapat (Zemkó Tibor csoportparancsnok vezetésével) képviselte, kirobbanó sikert aratva a pattogós cserkészhimnusz és cserkészinduló előadásával.

Befejezésként meg kell említeni az igen gazdag nyereményekkel ellátott tombolát, a kézműves foglalkozásokat, valamint azt, hogy bárki kipróbálhatta az íjászatot és lovagolhatott is.

Fedeles Jenő
Munkács

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó