500 kilométer, 3 ország, 1 cél

Rátra ért az Egy vérből vagyunk szlogenű jótékonysági futás csapata. A Vereckei-hágótól pénteken rajtoló ultrafutók hat helyszínen, közel egy héten keresztül hirdetik a véradás és a jótékonykodás fontosságát.

Ez alkalommal a Ráti Szent Mihály Gyermekotthon a kedvezményezett. Gui Angéla, az akció ötletgazdája beszédében kiemelte az otthon jelentőségét, valamint a közös pozitív élményekből szerzett tapasztalatok hasznosságát életünk későbbi szakaszaiban.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára köszöntő beszédében elmondta, a nehéz sorsú gyerekek teljes értékű életének biztosítása és keresztény magyar hitben való nevelése az egyik legfontosabb cél, hiszen

a kárpátaljai magyarság az itthonmaradás mellett döntött és ennek kézzelfogható jelei vannak.

A nap folytatásaként Majnek Antal, munkácsi megyéspüspök felavatta a rehabilitációs központ udvarán újonnan épült kápolnát, melyet Néri Szent Fülöp oltalmába ajánlottak fel.

A jótékonysági futás következő állomása – átkelve a Kisszelmenc-Nagyszelmenc történelmi jelentőségű határátkelőn – a felvidéki Nagykapos, majd Miskolc, Eger és Budapest várja az adakozni vágyókat.

Csuha Ivett

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó