Cselekvő szeretet: dél-koreai misszionáriusok Kárpátalján

Június 19 és 22 között dél-koreai misszionáriusok nyújtottak segítséget több nagyszőlősi járási községben: Nagypaládon, Salánkon, Tiszapéterfalván és Tekeházán. A misszionáriusok között volt egy lelkész, ezenkívül presbiterek, szemészek, orvosok, fodrászok és fotósok is.

A koreaiakkal jött lelkipásztor lehetőséget nyújtott arra, hogy a környező falvakból érkezett gyülekezeti tagok vele együtt imádkozzanak a számukra fontos dolgokért. Az imádság és áldásnyújtás után megnyugvás és öröm ült ki az emberek arcára. A minőségi szemüvegek és orvosságok szintén sokat jelentettek az emberek számára.

A koreaiak által biztosított termékek és eszközök mind Amerikából származnak.

Ezenkívül 5 fodrász várta a szépülni vágyókat, hajat fontak és vágtak. A vizsgálatok és a szépítkezés után egy profi fotós lehetőséget nyújtott egyéni és családi fényképek készítésére.

A 17 koreai önkéntes Minnesotából és Budapestről érkezett Ukrajnába. A könnyebb érthetőség érdekében 5 beregszászi angol szakos főiskolás diák fordított.
Az egyik vezető Kim Seon Koo, aki a kárpátaljai, magyarországi és amerikai kapcsolatok koordinátora a misszióban, a másik pedig Ma Young Chan, aki az amerikai csapat szervezője.

Kim és a Koreai Misszió 6 éve dolgozik együtt a Magyar Református Egyházközséggel. Amellett, hogy szolgálnak a saját gyülekezetükben, német misszionáriusokkal közösen a Debreceni Cigány Misszió tagjai is.

2013-ban értesültek az orosz–ukrán konfliktusról, így még abban az évben ellátogattak Beregszászba, és igencsak meglepődtek a rossz ukrán helyzeten és az egészségügyi ellátás elmaradottságán.

Aztán kapcsolatba kerülve a Minnesotában élő református koreaiakkal, 2017 óta harmadik éve segítik a kárpátaljai lakosságot.

A misszionáriusok teljes mértékben pozitív véleményen vannak a vidékünkről, az emberekről és az ételeinkről. A töltött káposzta természetesen a kedvenceik közt szerepel.
Elmondásuk szerint azon túl, hogy szeretnék megismerni vidékünket, a legfontosabb, hogy segítsenek az embereknek saját tehetségük szerint és ezáltal is terjesszék az Úr Jézus szeretetét és az evangéliumot. A profizmuson kívül érezhető, hogy teljesen önzetlenül és szeretetből végzik a szolgálatukat.

Dobán Vivien,
a KISZó médiatanfolyamának résztvevője

 

 

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó