Magyar kormánytámogatással újult meg a csapi orvosi rendelő

Ünnepélyes keretek között átadták a felújított családorvosi rendelőt Csapon. A klinika renoválása a magyar kormány által 2017-ben elindított kárpátaljai háziorvosi rendszer fejlesztési program második ütemének keretén belül valósult meg.

A megnyitón Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a Kárpátalján hosszú ideje meglévő magyar–magyar szövetségnek köszönhető, hogy az elmúlt évek az itt élő magyarok és nem magyarok számára kedvezően alakultak. Az államtitkár hozzátette: ez a felújított rendelő is bizonyítja, hogy a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a határon túli magyarság – kiemelten pedig a kárpátaljai magyarság – megfelelő minőségű egészségügyi alapellátásban részesüljön.

Nemcsak a csapiak életét változtatja meg ez a ma átadott családorvosi rendelő és klinika, hiszen ezzel sikerült megoldani a környező magyarlakta települések széleskörű orvosi ellátását az Ungvári Járási Kórház égisze alatt – mondta Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Járási Középszintű Szervezetének elnöke. Ezenkívül kiemelte: az Ungvári Járási Tanács is nagymértékben hozzájárult az épület felújításához, valamint a KMKSZ frakciójának sikeres lobbija által vállalta azt is, hogy 5 éven keresztül fenntartja az intézményt.

A Csapi Családorvosi Rendelő és Klinika közel 40 embernek biztosít munkahelyet.

Csuha Ivett

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó