A siker útja a sportolási lehetőség fejlesztése a kistérségekben

Zajlik a decentralizáció, de Kárpátalján még mindig kételkednek annak eredményességében, vagy pedig az újtól való félelem, bizalmatlanság miatt alig alakult ki kistérség. Az Ukrán Városok Szövetségének kárpátaljai regionális egyesülete ezeket a kételyeket, félelmeket próbálja eloszlatni, bemutatva egy-egy kistérség fejlődési lehetőségeit az élet különböző területein. A szövetség ez alkalommal Técsőre szervezett tanulmányi látogatást Sikeres útvonalak program keretében Técsői kistérség társadalmi, gazdasági fejlődése címmel. Ez alkalommal a sportolási lehetőségek megteremtésének, illetve annak fejlődési lehetőségeit vizsgálták.

Ivan Kovács polgármester beszélt a kistérség alakulásának történetéről, az egyesített területi közösségekben rejlő gazdasági lehetőségekről, a kistérséghez tartozó falvak és a város életminőségének kiegyenlítéséről.

Az önkormányzat munkájának egyik fontos iránya a kistérség sportlétesítményeinek rendbehozatala, ahol pedig szükség van rá, annak megépítése – emelte ki Ivan Kovács, polgármester –, mert a sport nemcsak szórakozást, hanem életmódot és egészséget is jelent. Célunk a lakosság minden rétegét, korosztályát bevonni ebbe. A kistérség megalakulásától indult, és azóta is tart ez a folyamat, a hozzánk tartozó minden iskolának van sportterme és a településnek sportpályája. Csak egy létesítményünk van, amelynek az építésébe a város még a decentralizálás előtt fogott bele, az a sportaréna, amelyet büszkén megmutathatunk bárkinek. Két éve sikerült befejeznünk, azóta teljes kapacitással működik. Hogy mindennek a beruházásnak és fejlesztésnek van-e kézzelfogható eredménye? Remek edzőink és sportolóink vannak, nagyot fejlődött a röplabdacsapatunk, a gyerekek kiváló eredményeket érnek el a sport egyéb területein is. A címek és érmek a habot jelentik a tortán, a valódi cél azonban az, hogy a lakosság minél szélesebb rétegét és kategóriáját vonjuk be a sportéletbe.

Jelenleg a stadion fejlesztése folyik, a már meglévő mini focipálya mellett egy röplabda pálya építése van folyamatban, és a joggingpálya is új modern borítást kapott. Ladányi Jevgenyij edző elmondta, az utóbbi időben a lakosság részéről is jelentős aktivitás tapasztalható. Nemcsak sportklubok tagjai jelennek meg rendszeresen a stadionban, hanem a környék lakossága is előszeretettel használja a nemrég telepített szabadtéri edzőgépeket.

Bökényi Magdolna

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó