Kényes téma a pedofília

Ukrajnában és vidékünkön is létező probléma a felnőttek beteges vonzalma a gyermekkorú lányokhoz, fiúkhoz. A sajnálatos erőszakos esetek száma napról napra nő. A kérdéssel, a kiskorúak kárára bűncselekményt elkövetőkkel szembeni fellépés szigorításával már a parlament is foglalkozik. A képviselők elé terjesztett egyik törvénytervezet például a vétkesek kényszerkasztrálását írná elő büntetésként…

Darja Lukjanenko tragédiája

Az egész országot megrázta az a borzalmas gyilkosság, amely Odessza megyében történt, és rávilágított arra, mekkora veszélyt jelentenek gyermekeink számára a beteges hajlamú egyének.

A 11 éves Dása táncszakköri foglalkozásra indult, de oda soha nem jutott el.

Mint a gyermek utolsó óráiról készült rendőrségi mozaikképet Vjacseszlav Abroszkin, a Nemzeti Rendőrség helyettes vezetője felvázolta, a kislánynak a szomszédban lakó 22 éves fiatalember beteges fantáziája miatt kellett meghalnia. A gyanúsítottnak nehéz gyermekkora volt, apja nemi erőszak miatt éveket ült börtönben.

Azon a júniusi napon követte a lánykát, aki szokása szerint leült a kapu előtti padra, hogy a barátnőjének telefonáljon. A beszélgetés azonban váratlanul félbeszakadt, percekkel később Dása már nem volt elérhető. A szomszédok velőtrázó sikolyt hallottak. Volt, aki megpróbált utánanézni, mi történt, de semmi gyanúsat nem tapasztalt. A gyermeket a gyilkosa megpróbálta megerőszakolni. Majd előbb fojtogatta, majd amikor már eszméletlen volt, letépte róla a ruhát, amit később elégetett.

A holttestet az udvaron lévő emésztőgödörbe dobta. Öt nappal később ott találtak rá…

Nálunk még nem történt gyilkosság

Kárpátalján még nem jegyeztek fel pedofília indíttatásából elkövetett emberölést. A veszély azonban mindennapos. Perecsenyben például csak egy éber és bátor férfinak köszönhető, hogy a tizenkét éves kislány megmenekült az erőszakoskodó férfi markából.

A Dnyipropetrovszk megyéből származó, de Kárpátaljára költözött fiatalember az utcán vetett szemet a gyereklányra. Megszólította őt és mézes-mázos ajánlatokkal becsalta a buszállomás mögötti sötét zugba.

Ott fogdosni kezdte, néhány pofont is kiosztott, hogy a sértett ne kiabáljon.

Segélykérésére azonban felfigyelt a közelben lévő vállalat éjjeliőre, aki közbelépett. Segítségével az erőszakoskodót is elfogták. Most vizsgálati fogságban ül, mert valószínű, hogy más hasonló bűncselekmény is van a rovásán.

Munkácson az Ifjúság utca egyik tömbházának udvarán részeg férfiak támadtak meg kiskorú lányokat. Az esetről az egyik helyi televízió is beszámolt. Nyár van, vakáció. A nyaralás a legtöbb gyerek számára az utcai lógást jelenti. Így volt ezzel az a négy kisiskolás is, akik sötétedésig a házuk előtti udvaron játszottak. Észre sem vették, hogy két illuminált felnőtt férfi árgus szemmel figyeli minden mozdulatukat. Amikor elérkezettnek látták az időt, akcióba léptek. Először csak szóba elegyedtek a kislányokkal. Majd pénzt ajánlottak nekik, ha velük mennek egy kicsit „szórakozni.” Állítólag százdolláros bankót lebegtettek.

Az egyik gyermek segítségül hívta az édesanyját, aki viszont rendőrért telefonált.

Az előállított férfiak kihallgatásuk során ittasságukkal magyarázták a magatartásukat és azt állították, hogy csak tréfálkoztak a lánykákkal…

Óvakodjanak a cukros bácsiktól

Munkácson a napokban felröppent a hír, mely szerint gépkocsival közlekedő férfiak gyereklányokat szólítanak le az utcán, és édességgel kínálva próbálják őket magukhoz csalogatni. Az egyik édesanya megosztotta a Facebookon a város Várpalánka kerületében a kislányával történt kalandot.

A gyermek otthon rémülten újságolta el, hogy egy férfi megszólította. Cukorkát kínált neki és a barátnőjének. Amikor az illető a közelébe lépett, az megragadta a csuklóját és követelte, hogy menjen vele. Miközben karjánál fogva ráncigálta a gyereket, a másik kezéből valamilyen folyadékot próbált rálocsolni. A lányok rémülten segítségért kiáltoztak, így az illető jobbnak látta elengedni őket. A szülők a félelemtől remegő lányukkal autóba ültek, hogy megkeressék a cukros bácsit. Ám annak már nyoma veszett.
Az édesanya a többi szülőhöz szólva írta, hogy okítsák ki gyermekeiket, nehogy bedőljenek az ilyen perverz alakok csábításainak. Mint írta, nem akar pánikot kelteni, de a cukros bácsik léteznek, és óvakodni kell tőlük.

Balogh Csaba

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó