Ultimátummal fenyegetőztek a nacionalisták

Az egyesült nacionalisták azt követelik Volodimir Zelenszkijtől, hogy adjon adekvát választ arra a kezdeményezésre, mely szerint a Viktor Medvedcsuk médiacsoportjához tartozó NewsOne és a Rosszija orosz állami tv-csatorna június 12-én közös műsort kívánt volna sugározni: Meg kell beszélni címmel – nyilatkozta Andrij Bileckij.

“Az ukrán nacionalistáknak el kell beszélgetniük Volodimir Zelenszkijjel” – fogalmazott a Nemzeti Hadtest (Nackorpusz) vezetője. „Egy napot adunk Volodimir Zelenszkijnek arra, hogy adekvát (!!!!) választ adjon arra az információs áradatra, melyre a Kreml készül Kijevben. A válasznak a helyzetnek megfelelőnek kell lennie. Egy olyan állam vezetőjének válasza, mely ország háborúban áll” – fogalmazott a nacionalista párt elnöke.

A tv-maraton híre igazi politikai felzúdulást váltott ki. A nemzetbiztonsági szolgálat (SZBU) felkérte az államfőt, hogy a kérdésben hívja össze az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsot. Az elnök maga is elítélte a közös műsor gondolatát és személyesen ő hívta beszélgetésre orosz kollégáját, Vlagyimir Putyint.

Később a NewsOne bejelentette, lemond az orosz állami csatornával közös műsorról, mivel újságíróikat és hozzátartozóikat nyíltan fizikai leszámolással fenyegették meg.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó