A választás első „áldozata”

Bár hétfő kora délutánra még csak a szavazatok valamivel több, mint 50 százalékának összesítésével végzett a Központi Választási bizottság, egyes hírportálok nagy bizonyossággal állítják, hogy a Nép Szolgája magabiztos győzelmet aratott az előrehozott választásokon, s nagy valószínűséggel akár koalíciós partner nélkül is többséget szerez a parlamentben.

Értékelik a kialakult helyzetet a vesztes pártok is. Andrij Szadovij, a Szamopomics elnöke már a következtetéseket is levonta.

A TSZN-nek adott interjúban a politikus kifejtette: „Nem lehet az ember egyszerre polgármester és egy párt vezetője… Szerintem ésszerű, demokratikus álláspont: ha nem vitted a pártodat győzelemre, be kell adnod a lemondásodat…”

Pártja eredményét kommentálva Lemberg polgármestere kijelentette: „ Feladatunkat teljesítettük, megbízható parlamenti párt voltunk – ezután parlamenten kívüli párt leszünk.”

Az új törvényhozással kapcsolatban megjegyezte: „Ha a parlamentben működő többség, működő koalíció alakul, támogatni fogjuk.”

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó