Egyéni kerületek: szoros befutó Ungváron és Munkácson

 A szavazatok 76,34 százalékos feldolgozottsága mellett egyre valószínűbb, hogy egyetlen magyar jelölt sem szerez mandátumot az előrehozott parlamenti választáson.

A KMKSZ és az UMDSZ közös képviselőjelöltjeinek hátránya a Központi Választási Bizottság honlapján közzétett részeredmények alapján sajnos behozhatatlannak tűnik.

A 73. számú, Nagyszőlős központú egyéni választókerületben induló Brenzovics László 27,61 százalékkal a második helyen áll Vladiszlav Poljak mögött, a független jelölt a szavazatok 41,16 százalékát gyűjtötte össze.

A 69. számúban Tóth Miklóst a voksolók 11,63 százaléka támogatta, ezzel egyelőre a harmadik a magyar jelölt. Nem mellékesen a Munkács központú választókerületben szoros befutó ígérkezik, mindössze néhány száz szavazat a különbség Viktor Baloga és a Nép Szolgája párt által indított Tokar Edgar között, a friss részeredmények szerint jelenleg Baloga áll nyerésre.

Barta József a 68. számú ungvári központú kerületben 15,46 százalékon áll, hárman is megelőzik. Az első három között kicsi a különbség, nehéz megmondani, hogy a független jelöltként induló Horváth Róbert, a Nép Szolgája által támogatott Olekszandr Pekar vagy Ungvár polgármesterének testvére, Andrij Andrijiv lesz a befutó.

A 61. számú kerületben teljes feldolgozottság mellett magasan Valerij Luncsenko nyert, ahogy a 72. számú választókerületben is eldőlt, hogy Vaszil Petyovka maradhat a parlamentben, nagy valószínűség szerint a Zelenszkij-párti Mihajlo Labát sem tudják már megszorítani a 70. számú, Szolyva központú kerületben.

Forrás: www.cvk.gov.ua

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó