…hogy a világ jobb legyen

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elérkezett a diplomaátadó ünnepségek utolsó felvonásához. Az intézményben ebben a tanévben 218 végzős kapott oklevelet, 58 felsőfokú szakképzésben, 104 Bsc-n, a minap pedig 56-an vehették át MA/MSc diplomájukat.

A végzősök, meghívott vendégek üdvözlését követően dr. Orosz Ildikó mondott köszöntő beszédet. A főiskola rektora részletes évértékelője után a végzősöknek azt kívánta, az iskola falai közül kilépve merítsenek erőt az intézményt, amit a Nagy Fejedelem, II. Rákóczi Ferenc szelleme hat át. Ne adják fel, és mindig törekedjenek arra, hogy a világ jobb legyen.

Buhajla József, az ungvári főkonzulátus főkonzulja Nelson Mandela idézetével: „A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot”.

– Úgy hiszem, ma ez különösen igaz, hiszen sikeresen vették az utolsó akadályt, s immár frissdiplomásokként hagyják el a főiskolát. A megszerzett, piacképes tudás birtokában lépnek ki az élet színpadára, ahol innentől kezdve az önöké a főszerep – fogalmazott a diplomata, majd arra kérte mindannyiukat, tudásukat szülőföldjükön, Kárpátalján kamatoztassák.

A végzősök nevében Hiába Krisztina történelem szakos hallgató mondott köszönetet. A fogadalomtétel szövegét Gérus József biológia szakos diák olvasta fel. A diplomákat Orosz Ildikó és Brenzovics László, a KMKSZ elnöke adta át.

A történelmi egyházak képviselői áldást kértek a jelenlévőkre, az ünnepség a Szózat eléneklésével ért véget.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó