Falunap Nagydobronyban

Egy év kihagyás után újra falunapot tartottak Nagydobronyban. A szervezők kulturális és szabadidős programokkal egyaránt várták az érdeklődőket, akikből akadt is bőven. A gyerekek a vándor vidámpark attrakcióit is kipróbálhatták.

Pusztító hőségben kezdődött el a vasárnapi ünnepség. A kulturális program keretében bemutatták műsorukat a Napsugár Óvoda növendékei, a Zöld ág énekkar, a Hatrác néptánccsoport, az eszenyi Ritmus néptáncegyüttes. A zene kedvelői az ukrán és nemzetközi versenyeken többszörösen díjazott ungvári Rapszódia koncertjét tekinthették meg. A mulatós hangulatért a Vénusz együttes volt a felelős, illetve Nagydobrony és Zápszony barátságos futballmérkőzésre is sor került.

Az összejövetelt Popka János polgármester ünnepi beszéde indította, majd a vendégek köszöntői következtek. Felszólalt Ráti Éva, az Ungvári Járási Közigazgatás alelnöke, Mackó István, az Ungvári Járási Tanács alelnöke, Kotljar Mária, az ungvári járási művelődési osztály vezetője, Varga László, Biatorbágy alpolgármestere, Balogh Tibor, Nyírbogdány polgármestere, Soós Béla, Ajak alpolgármestere.

Iván Inna, a Nagydobronyi Kultúrház vezetője az ungvári járási művelődési osztály oklevelében részesült a járásban folytatott kimagasló kulturális tevékenységéért. Varga Gizella jegyzőasszony felolvasta a Nagydobronyi Községi Tanács 35. ülésének határozatát, melynek értelmében az elkövetkezőkben a település díszpolgárává avanzsálhatnak – a magyar-magyar összetartozás fontosságát erősítendő – olyan kiemelkedő személyeket, akik sokat tettek Nagydobrony hírnevéért és fejlesztéséért, és megfelelnek bizonyos feltételeknek.

A kitüntetést elsőként Szanyi József biatorbágyi lakos vehette át, aki aktív szerepet vállalt a két község közötti testvértelepülési kapcsolatok kiépítésében.

A Pest megyei Vöröskereszt alelnökeként a 2014 óta gyűjtéseket szervez a nagydobronyi rászorulók javára, és évente jótékonysági bált Magyarok a magyarokért címmel, de támogatta az Irgalmas Samaritánus Gyermekotthont, illetve a tűzoltóságot is.

A számos szórakozási lehetőség mellett a kézművesek is nagy kínálattal készültek az alkalomra. Játékokat és könyveket is vásárolhattak a nézelődők. Éhen és szomjan sem maradt senki.

Bara Tünde

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó