Szuper a nyári szünet

A nagyberegi Kázmér Gabriella az ötödik osztályt fejezte be a helyi középiskolában, saját bevallása szerint igen jó eredménnyel. Az idegen nyelvek egy kicsit döcögnek, de a matematikát, az éneket szereti, és jól is megy neki. A kislány már a harmadik táborban vesz részt.

– Eddig szuper a nyári szünet, mindjárt a tanévzáró után Gyömrőn, majd Budapesten volt alkalmam pihenni, utóbb pedig a beregszászi népzenei és néptánctáborban vettem részt. A Tulipán néptáncegyüttesnek öt éve vagyok a tagja, nagyon szeretem ezt a műfajt, közel áll hozzám, a régi táncok szépsége, eredetisége – mondta a kislány.

Gabriella a beregszászi táborban idén már második alkalommal vett részt. Azt is elárulta, már alig várta, hogy újra ott lehessen, találkozhasson a régi barátokkal és újakkal ismerkedjen meg. Mint kiderült, e nyáron még nem sokat tartózkodott odahaza, hétéves kishúgával, Viktóriával nemigen van ideje játszani, ám amikor csak teheti, szívesen foglalkozik vele.

– Szabad idődben mivel foglalkozol még? – érdeklődtünk a táncos lábú lánykától.

– Nagyon szeretek biciklizni és görkorizni, a jó meleg időben fürdőcskézni, de a táncolást és az éneklést sosem hagyom ki, hiszen számomra ez kikapcsolódás. Emellett a barátnőimmel fagyizni szoktunk, és lassan hozzászoktatjuk magunkat a gondolathoz, hogy közel a szeptember, egy új tanév kezdete, a hatodik osztály.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó