Király Viktor: „…én Magyarországon érzem otthon magam”

Király Viktor énekes, dalszerző, a Megasztár-sorozat győztese, a 2008-as „Év Hangja”, az amerikai „The Voice” című műsor legjobb 20 versenyzője közé bejutott művész most a zenekarával, a The Dreamers nevű csapattal látogatott Beregszászba, a 3-ik Zsidó Napok zárórendezvényére. Bensőséges, mégis energiával teli koncertnek lehettek tanúi azok, akik ellátogattak a szabadtéri színpadra, hogy meghallgassák Király Viktor kedvenc saját soul, funk, pop stílusú dalait.

– Idén nyáron már második alkalommal léptél fel Kárpátalján. Milyen érzés külhoni magyaroknak zenélni? – kérdeztük az énekest a koncert után.

– Nagyon jól érezzük itt magunkat, remek a közönség, ami ma este is látható volt. Szeretném hangsúlyozni: a jó hangulatért nemcsak mi vagyunk felelősek, hanem a közönség is. Ha ugyanis mi a színpadon azt érezzük, hogy veszik a játékot, és benne vannak a buliban, akkor mi is sokkal többet tudunk adni. Ma ezt az oda-vissza játékot maximálisan éreztük. Bármikor szívesen jövünk vissza. És egyébként is, határon túl élő magyar közönségnek mindig fantasztikus érzés zenélni. Az utóbbi években egyre gyakrabban játszunk határon túli magyaroknak, távolabbi helyeken is, így például Zürichben, Oslóban, Koppenhágában, és a tengeren túl New York-ban, Los Angeles-ben, Florida-ban is.

– Említetted a színpadon, hogy bár New-Yorkban születtél, de amikor először megláttad Budapestet, örökre a szívedbe zártad…

– Ez így igaz. Lehet, hogy ez egy kicsit furcsán hangzik, de Amerikában, ahol hosszú évekig éltem, egy picit mindig kívülálló voltam, úgy éreztem, hogy kilógok a sorból. A szüleim gyakran meséltek nekünk Magyarországról, ezért kíváncsi voltam, majd rádöbbentem, miért is lógok ki a sorból. Amikor először magyar földre léptem, egy nagy levegőt vettem, és úgy éreztem, hazajöttem, itthon vagyok. Ez fantasztikus érzés volt, és a mai napig tart. Sokan meg szokták tőlem kérdezni, miért nem megyek vissza Amerikába. A válaszom mindig az, hogy én Magyarországon érzem otthon magam.

– Több mint tíz éve, hogy megnyerted a Megasztárt. Azóta megváltozott az életed?

– Gyökeresen és minden szempontból, ugyanis tizenöt évvel ezelőtt még hobbinak számított nálam az éneklés, most pedig már a megélhetésem és az életem.

– Most mi a hobbid?

– Tulajdonképpen nincs hobbim, csak a zene, de ha van egy kis szabad időm, akkor a haverokkal találkozom, beszélgetünk, esetleg elmegyek biciklizni. Lehet, hogy egy kicsit uncsi vagyok….

– Mik a jövőbeni terveid?

– Eléggé egyértelmű. Még nagyon sokáig a zenéléssel szeretnék foglalkozni. Új klipek, új koncertprogramok, szeretnék minél színvonalasabb helyekre eljutni, fellépni például a Budapesti Sportarénában és New York fontosabb helyszínein.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó