Lerka, aki fotóművész szeretne lenni

Első látásra törékeny szőke kislánynak tűnik, elég hamar kiderül azonban, hogy a látszat csal. Embert, illetve gyereket próbáló év van mögötte, jeles bizonyítvánnyal fejezte be a negyedik osztályt, és a Szól a Fülemüle – kárpátaljai népzene és néptánc tehetségkutató verseny idei győztes együttesének, a Nereszen Néphagyományőrző Egyesületnek a tagja. Nem csoda hát, hogy már nagyon várta a vakációt.

Gosta Valéria tízéves, a Técsői Hollósy Simon Középiskolában tanul, nemrég érkezett haza Zánkáról, ahol felejthetetlen napokat töltött csapattársaival. Ez jutalomüdülés volt a néphagyományőrző csapat tagjai számára. Nagyon jól érezték magukat, sokat fürödtek, hajóztak, lézerharcot vívtak, meg szablyacsatát a törökkel, meséli csillogó szemekkel Lerka. A sok érdekes és izgalmas esemény közül neki legjobban a kalandpark tetszett, ahol falat másztak, s neki sikerült feljutni egészen a mászófal legtetejére.

– Mivel töltöd a nyár másik felét?

– Legelőször nekikezdek a nyárra feladott feladatok elvégzéséhez. Matematikából és olvasásból is kaptunk házi feladatot, azután már itthon fogok pihenni, készülni az 5. osztályhoz.

– Szerinted milyen lesz felsősnek lenni?

– Többet kell tanulni, az már biztos. Szeptembertől még egy idegen nyelvet fogunk tanulni, a németet. Ettől kicsit félek, mert az angol is elég nehezen megy. Legjobban a matematikát szeretem, na meg táncolni.

– Az idei Szól a Fülemüle tehetségkutatót a Nereszen Néphagyományőrző Egyesület nyerte, amelynek te is a tagja vagy. Mióta táncolsz?

– Már régen, talán elsős koromtól. Nagyon szeretek táncolni, és szuper jó érzés, hogy a mi csapatunk lett az első, ehhez nagyon sokat kellett gyakorolnunk egész évben, de megérte. Kicsit el is fáradtam, most majd kipihenem magam.

– A jövődet is a táncban látod?

– Nem is tudom. Nagyon szeretek táncolni, de inkább fotóművész szeretnék lenni.

Bökényi Magdolna

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó