Ismét hallattak magukról a munkácsi öregcserkészek

15 főre bővült a Munkácsy Mihály Öregcserkészcsapat állománya, ugyanis a minap két új tagunk lett.

De kezdjük az elején. Csapatunk teljes létszámban jelent meg a cserkészház udvarán, katonás rendben sorakoztunk fel az ünnepi avatás tiszteletére. Popovics Pál, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd meg történt a hivatalos eskütétel, amely a nyakkendő-kötés ceremóniájával folytatódott, minek utána teljes jogú öregcserkészekké nyilvánították Krucsanica István és Pfaiffer István cserkészjelölteket.

Mi ebben a hír, kérdezheti az olvasó. Az, hogy a csapat létszáma folyamatosan növekszik, miközben máshol csökkenést tapasztalunk, mármint, ha egyéb szervezeteinket vesszük alapul.

A cserkészhimnusz és a cserkészinduló közös eléneklésével a hivatalos rész ugyan befejeződött, viszont a vidám szórakozás csak ezután következett: bankettel ünnepeltük meg új tagjaink felvételét sorainkba. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Korolyova Erzsébet KMKSZ munkácsi szervezetének elnöke, aki jókívánságait fejezte ki a csapat tagjainak és külön köszöntötte az újoncokat is.

Az élet ezzel az eseménnyel természetesen nem áll meg, máris elkezdtünk készülni az augusztus 26-29-i, között Budapesten megrendezendő összmagyar cserkésztalálkozóra, amelyen öttagú küldöttségünk remélhetőleg méltón fogja képviselni nemcsak a kárpátaljai cserkésztársadalmat, hanem kisebbségi magyarságunkat is. Úgy legyen!

Fedeles Jenő,
cserkészcsapattag

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó