ISZonyatos FESZTiválhangulat

A nyár legnagyobb bulija – mindenki csak így emlegeti az ISZ Fesztet. Hétvégén több ezren tapasztalhatták meg, milyen grandiózus is ez a háromnapos összejövetel.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete (KMKSZ ISZ) második alkalommal rendezte meg nagyszabású fesztiválját, amelynek idén is Tiszapéterfalva adott otthont.

A megnyitón Dobsa István emlékeztetett, négy éve volt az első ifjúsági nap. Folytatták a munkát, és tavaly már az első ifjúsági fesztivált hozták tető alá, amelyet háromnapossá bővítettek, és amelyen nagyjából nyolcezren fordultak meg. A KMKSZ ISZ elnöke köszönetet mondott a társszervezőknek és a támogatóknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre az esemény: az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesületnek, Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárságának, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, az ungvári és beregszászi külképviseleteknek, illetve Tiszapéterfalva községi tanácsának.

A KISZó-nak nyilatkozva Dobsa István megjegyezte, a II. ISZ Feszttel megpróbálták magasabbra rakni a lécet a tavalyi rendezvényhez képest.

– Magyarország könnyűzenei kiválóságait hívtuk el Péterfalvára. A célunk az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk az itt élő fiataloknak arra, hogy a szülőföldjükön is találkozhassanak velük, és ehhez ne kelljen határokat átlépniük. Ezzel is próbáljuk színesebbé tenni a szülőföldön boldogulni próbáló fiatalok mindennapjait. Azt akarjuk, hogy érezzék, minden nehézség ellenére komfortos vidéken élnek, ahol vannak alternatívák a kulturált szórakozásra is. Az eseményen feltöltődhetnek, hátrahagyják a mindennapi gondokat. Nem titkolt célunk, hogy hagyományt teremtsünk.

A megnyitón köszöntötte a fiatalokat Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő, Szilágyi Mátyás, a beregszászi konzulátus főkonzulja, Böröcz László, a Fidelitas és Olteán Csongor, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke is. A meghívott vendégek között üdvözölték Kuti Lászlót, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának első beosztott konzulját, Veres Mártont, a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) elnökét, Rezes Józsefet, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás nemzetiségi és vallásügyi főosztályának vezetőjét, Bence Norbertet, a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének elnökét, Tóth Bálintot, Tiszapéterfalva polgármesterét, Weinrauch Máriót, Tiszaújlak és Tiszabökény plébánosát, aki megáldotta a rendezvényt és a jelenlévőket.

A belépőjegyhez – főleg ISZ tagsági kártyával – jutányosan hozzá lehetett jutni, az étel-ital árak azonban nem kímélték a pénztárcát.

A legnépszerűbb délutáni program a sörpingpongverseny volt, a paintball és laser tag lehetőségét kevesen használták ki.

Annál többen látogatták meg a vidámparki attrakciókat. Nagy sikert aratott pénteken a Halott Pénz együttes, a közönség együtt énekelt szombaton a Kowalsky meg a Vegával, míg vasárnap a Follow The Flow, illetve ByeAlex és a Slepp koronázta meg a fesztivált.

Simon Rita

Forrás:

KISZó/Fotó:Michael Rich

Post Author: KISZó