Ma eldőlhet Hackevics sorsa

A Sahtar Doneck visszavágott a Dinamo Kijevnek az ukrán Szuperkupában elszenvedett vereségért. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának csúcsrangadóján a kijevi Olimpiai Stadionban kerekedett felül a bajnoki címvédő. A második helyre lépett fel az Európa Ligában is érdekelt Zorja Luhanszk. A 12 csapatos pontvadászatban már csak egyetlen gárda nem szerzett pontot.

Az idei versenykiírás ezentúl Favbet Liga néven zajlik, miután új névadó szponzort lelt a Premier Liga. A nevében megújult sorozat „El Classicója” már a 3. játéknapon összejött, Kijevben csapott össze a Dinamo és a Sahtar. A kijeviek a belga FC Bruges otthonában elszenvedett 1–0-ás BL-selejtezős vereség után gyürkőztek nekik legnagyobb hazai riválisuknak. Egyébiránt éppen ma este rendezik a kijevi visszavágót, s amennyiben a Dinamónak nem sikerül a továbbjutás, az könnyen Olekszandr Hackevics vezetőedző állásába kerülhet. A hazai szuperrangadón nem sok mindennek örülhettek a fővárosi D-betűsök. Júnior Moraes szépségdíjas sarkazásos góllal juttatta előnyhöz a vendégeket, amit a szünet előtt a hazaiak új szerzeménye, a luxemburgi válogatott csatár, Rodrigez kiegyenlített. Marlos 64. percben esett találatára viszont már nem volt válasza Kádáréknak, így a Sahtar revansot vett a Szuperkupa-fináléban elszenvedett kudarcért, és egyedüli hibátlan csapatként vezeti a táblázatot. Annak második fokára a Zorja Luhanszk kapaszkodott fel, amelyik egyre tetszetősebb és eredményesebb futballt mutat be Viktor Szkripnik keze alatt. Az első két meccsén hat pontot begyűjtő újonc Kolosz Koloszivkát meggyőző teljesítménnyel múlta felül a Luhanszk, amelynek színeiben gólt és gólpasszt jegyzett a Dinamótól kölcsönvett Nazarij Ruszin.

A Favbet Liga 3. fordulójának eredményei: Dinamo–Sahtar 1–2, Olekszandrija–Olimpik 2–1, Dnyipro-1–Csernyihiv 0–1, Poltava–FK Lviv 3–2, Kolosz–Zorja 1–3, Kárpáti–Mariupol 1–1.

A 9 pontos Sahtart a 7 pontos Zorja, valamint a 6-6 pontos Dinamo, Koloszivka, Csernyihiv trió követi. Az Olimpik nulla pontos, s a tavaly csak botrányos osztályozóval bentmaradt lembergi Kárpátinak is csupán egy pontja van.

Forrás:

KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó