Gyere utánam!

Ez volt a témája a Nagydobronyban rendezett gyerekhétnek, amit a helyi református gyülekezet szervezett. A tematikát a Kárpátaljai Református Egyház központilag határozta meg, így a gyülekezetekben a kicsik mindenhol ezt elemezhették játékos formában. A nagydobronyi alkalomról Kolozsy Judit, református hitoktatóval beszélgettünk.

– Mit takar a tábor jelszava?

– Az Isten követését. Azt, hogy a gyerekeket az Úr útjára vezéreljük. A heti aranymondás: Légy példa… beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tiszta életben (1Timóteus 4:12). Ennek megfelelően minden napnak van egy adott témája, aminek szellemében az alkalmak zajlanak.

– Milyen programok voltak?

– Ezeket előre megbeszéltük, minden napnak megvan a saját forgatókönyve. Gyülekező játékokkal kezdünk, aztán tanítás következik. A segédek az aranymondás tanításában és ismétlő játékok levezetésében vesznek részt a tanító mellett.

– Voltak csoportfoglalkozások is?

– Igen. Még hétfőn megtörtént a csoportbontás szín szerint. Tíz csapattal dolgozunk. Egy-egy ilyen foglalkozáson közösen dolgozzák fel a nap témáját munkafüzet és a csoportvezetők segítségével.

– Hányan vettek részt a foglalkozásokon?

– Változó. Első nap 135 gyerek volt, csütörtökön körülbelül 180. A tanítók és segítők száma elérte a negyvenet. Bár kevesen jelentkeztek segítőnek, mégis, hála Istennek, mire elkezdődött a tábor, jöttek szép számmal.

– Mivel zárult a tábor?

– A szülők estjével. Ilyenkor a helyi lelkész hirdeti az igét, a gyerekek pedig a heti foglalkozásokból és énekekből mutatnak be részleteket.

Bara Tünde

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó