Korrupció gyanújával indítottak eljárást a miniszterhelyettes ellen

Jurij Grimcsakot, az Ideiglenesen Megszállt Területek Minisztériumának helyettes vezetőjét 1,1 millió dollár kenőpénz elfogadásával gyanúsítják. A politikus és „segédje” magas rangú tisztviselők döntésére ígért befolyást.

A Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal és az Ukrán Biztonsági Szolgálat közleményben informálta a közvéleményt Grimcsak és segédje őrizetbe vételéről.

A gyanúsítottakat 480 ezer dollár csúszópénz kézhezvételekor értek tetten.

A két személyt különösen nagy mértékben elkövetett csalás bűntette gyanújával vették őrizetbe. Az előírt büntetési tétel 5-12 évig terjedő szabadságvesztés, illetve vagyonelkobzás lehet.

A büntetőeljárást a főügyészség irányításával a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal, az Ukrán Biztonsági Szolgálat és Ukrajna Főügyészsége különleges nyomozói hivatalának közös csoportja végzi.

Az Ideiglenes Megszállt Területek Minisztériuma közleményében kijelentette,

Jurij Grimcsak őrizetbe vételének oka nem kapcsolódik a miniszterhelyettesi tevékenységéhez, illetve elhatárolódott a másik őrizetbe vett személytől.

A nyilatkozatban jelzik azt is, hogy nem létezik az ideiglenesen megszállt területekért felelős miniszterhelyettesi segéd tisztsége.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó