Visszatér az igazi nyári idő

Pénteken kezdetben keleten, északkeleten, délután nyugaton számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol gyakran lehet erősebben felhős az ég, az északkeleti, a keleti és a délkeleti tájak kivételével pedig több tájegységünkön is előfordulhat néhol átmeneti jelleggel egy-egy kisebb futó zápor, esetleg zivatar.

Szombaton a napos időt fátyolfelhők, valamint időnként kisebb gomolyfelhők zavarhatják meg, de átmenetileg egy-egy gyenge futó zápor csak néhol északkeleten fordulhat elő.  Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan napos, csapadékmentes időre van kilátás. Nyugaton, északnyugaton élénk, erős lehet a délies szél. A legmelegebb órákban 27-32 fokot mérhetünk.

Hétfőn és kedden is sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő felhőkből legfeljebb kedden alakulhat ki egy-egy helyen északon, északnyugaton futó zápor, esetleg gyenge zivatar. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Délutánonként egyre többfelé mérhetünk 30 fok feletti maximumokat.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó