Nem sok okunk volt örülni a hétvégén

Rossz hétvégén vannak túl az országos labdarúgó porondon szereplő kárpátaljai csapataink.

Az Ungvári FC két vereséggel a tarsolyában fogadta a Pogyilja Hmelnickijt a harmadosztályú pontvadászat 4. fordulójában. A küzdelmes, de kevésbé látványos találkozó a játék képének megfelelően 0–0-ás döntetlennel ért véget. Aminek örülni lehetett esetleg, az csupán annyi volt, hogy Vaszil Varga együttese megszerezte első pontját hazai közönség előtt. A csapatra igen nehéz napok várnak. Hétközben kupameccset vívnak Szumi megyében, több, mint ezer kilométert kell utazniuk csupán egy irányban, majd augusztus 24-én, szombaton ismét a megyeszékhely Avangard-stadionjában lépnek pályára, de már bajnokin. A pályaválasztás jogát megcserélve, ellenfelük a Veresz Rivne lesz.

A Minaji FC az országos másodosztály 4. játéknapján az Obolony-Brovar vendége volt. A Csornomorec ellen az utolsó pillanatokban tizenegyesből győztes gólt szerző Anatolij Nurijev most is betalált, előnyhöz juttatva csapatát. A hazaiak azonban fordítottak, de Nurijev révén a Minaj egyenlített, ám az Obolony ismét előnyhöz jutott, de az új szerzemény, a brazil Henrique Araújo megint egyenlített, ráadásul egy parádés góllal. Ám így sem jött össze még a pontszerzés sem, mert hátul nagyon bizonytalan volt a kárpátaljai csapat, az előző héten a forduló válogatottjába is bekerülő Andrij Popovics kapus ezúttal elkerülhető gólokat kapott, amilyen az utolsó találat is volt, s amivel a hazaiak 4–3-arányban legyőzték Vaszil Kobin együttesét.

A Minaji FC az Ungvári FC-hez hasonlóan szintén augusztus 24-én játszik legközelebb bajnokit, ellenfele a hozzá hasonlóan újonc, a második liga tavalyi abszolút bajnoka, a Kreminy Kremencsuk lesz a Minaj Arénában.

Forrás:

KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó