Ravatalozót avattak Gáton

Gáton felavathatták a község ravatalozóját. Az istentisztelet előtt Lokita István, a település polgármestere beszámolt a kegyeleti hely építésének körülményeiről, arról a hosszadalmas, bürokratikus huzavonáról, amely a temetőnek helyet adó földterület tulajdonjogának megszerzésétől az építkezés befejezéséig tartott.

– Nagyon sok ember erőfeszítése, áldozatos munkája kellett ahhoz, hogy a három évvel ezelőtt elindított projekt sikeresen véget érjen. Ezért köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segítette a munkánkat – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette, a ravatalozó minden helyisége légkondicionáló berendezéssel van felszerelve.
A rendezvényen Petruska István, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatás elnöke kijelentette, végre eljött az idő, amikor az ilyen objektumok a Bereg-vidéken is sorra megépülnek. A következőt a tervek szerint Mezőkaszonyban adják majd át.

Szilágyi Károly helyi református lelkipásztor bibliai példán keresztül mutatta be, hogy bármennyire is nehéz elválni szeretteinktől, a hívő léleknek nem kell félnie a végső búcsútól.

– Ez a hely a jövőben nem csupán a végtisztesség helyszíne lesz, hanem azon igehirdetéseké is, ahol Isten vigasztaló szavát hallják mindazok, akik földi zarándokútja még nem ért véget – hangsúlyozta a lelkész.

Az avatószalagot Lokita István, Petruska István, illetve Fülöp Barna, a beregszászi konzulátus konzulja vágta át. Az alkalom a helyi református kórus verses-zenés szolgálatával ért véget.

H. Cs.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó