Hétfőig folytatódik a kánikula

Pénteken a napos időszakok mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a délutáni, kora esti órákban elszórtan – nagyobb eséllyel északon és nyugaton, kisebb eséllyel délkeleten is – záporok, zivatarok alakulhatnak.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, egy-egy rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar csak a Dunántúlon fordulhat elő. A keleti szél időnként megélénkülhet. A hajnali 15-22 fokot követően délután 31-36 fokot mérhetünk.

Vasárnap a Dunántúlon kissé megélénkülhet a déli, délkeleti szél. Sok lesz a napsütés, legfeljebb nyugaton frissíthetik gyenge záporok a fülledt időt. 30-35 fokos maximumok várhatók.

Hétfőn keleten még kitart a kánikula, nyugaton azonban pár fokkal visszaeshetnek a maximumok, napközben 26-34 fokig emelkedik a hőmérséklet. A nyugati, északnyugati tájakat záporokkal, zivatarokkal, valamint erős, viharos északi-északnyugati széllel hidegfront éri el. Kedden, ennek megfelelően sokfelé szeles, a Dunántúlon hűvös, őszies, a Dunától keletre viszont továbbra is meleg, nyárias időjárás körvonalazódik.

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó